torstai 1. syyskuuta 2016

Lankahamsterin pitsijakku

Vinkkasin kotona taannoin talvella tästä kirjasta, joka jo kansikuvan perusteella alkoi kiinnostaa. Kirja löytyi vähän sen jälkeen hyllystäni - iso kiitos tilaajalle. Se oli just niin mielenkiintoinen kuin kuvittelin. Kirja ilmestyi viime vuonna ja sen on suomentanut Sanna Oksanen.
Kirjan ohjeet ovat moderneja, persoonallisia ja monipuolisia, kaikki ne on virkattu ohuista luksuslangoista. Mukana on jakkuja, paitoja, huiveja, päähineitä ja kasseja. 

Malleista on hyvät kuvat, sanalliset perusteelliset ohjeet ja toki myös kaaviokuvat virkkausmalleista löytyy. Samoin töistä on piirretty kaavoja ja kokoamisohjeita. Tästä kirjasta mulle jää monta kivaa ideaa tai/ja mallia jemmaan odottamaan toteutusaikaa ja sopivaa lankaa.








Hoidanpa tällä postauksella myös toisen 'kärpäsen': Lankahamsterin varastosta löytyi tähän jatkoksi sopivasti jostain poistokorista aikanaan ostettua kauniin harmaata lankaa, jolle ei ole ollut vielä olemassa mitään käyttötarkoitusta mietittynä. Kirjan kannessa isosti ostopäätökseen liittynyt jakkumalli alkoi heti syyhyttää, pitää saada se toteutukseen. Lanka on kyllä vähän ohjeessa käytössä olevaa lankaa paksumpaa, mutta mallia on helppo muuttaa sen mukaisesti. Kaunis väri sopii monen vaatteen kanssa, joten eikun kokeilemaan...


Tästä se sitten lähtee, vähän hirvittää käyttää näin suhteettoman isoa koukkua, aluksi tuntuu syntyvän jotain epämääräistä verkonsotkua, mutta pingotus auttanee. Ellen sitten aloita alusta vielä isommalla koukulla, pitää vähän testailla vielä, virkkausjälki näyttää niin sotkuiselta.
Virkkaaminen on ennen kaikkea hauskaa - niin lukee kirjan esipuheessa, en voi olla eri mieltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti