sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kässäkirjakuukauden lopetus 30/30

Ryhmä Helsingin oppikoulujen opettajia: Tyttöjen käsityön opas, 1973 Otava


Sen sitten tässä se yllätyskirja, josta tuli väkisin 'kuukauden' pituisen kirjasarjani lopetus. Aivan ensimmäinen mun omistamani käsityökirja, jonka olemassa olon olin jo unohtanut itsekin, se löytyi hyllyni kätköistä ja sai aikaan melkoisen nostalgiaryöpyn mielessäni. Vanha kuin mikä...kirjan välissä oli kirjanmerkkinä pieni kangassoiro muistuttamassa essusta, jonka koulussa ompelin varmaan samoihin aikoihin kuin sain kirjan käyttööni. Nykyisin kirjaa ei varmaan edes saisi enää omaksi, sen verran säästeliäästi koulumaailmassa pitää elää ainakin omien lasteni koulussa!

Kirja selatessani palasin aika kauas, näköjään joulupukki oli tuonut tusseja ja oli joutoaikaa väritellä kuvia noin 10-vuotiaan tarmolla

Lähes kaikki kirjan tekniikkaohjeista on vieläkin ihan ok ja käyttökelpoista tietoa, kuvatkin ovat tarpeeksi isoja ja selkeitä katsottavaksi melkein ilman aikuisnäkölasejakin...Ohjeita löytyy kirjontaan ja pistoihin, kankaan reunan vahvistukseen ja saumoihin sekä halkioihin. Unohdettu ei myöskään ole poimuttamista ja kiinnikkeitä plus sun muita pukuompelun yksityiskohtia. Virkkauksen ja neulonnan perusteiden lisäksi on tietoa myös tekstiilien huollosta ja pukeutumisesta sekä tekstiilikuiduista. Ja kaikki tämä havainnolllistettuna muutamalla samealla mustavalkokuvalla ja selkeillä piirroksilla.




Olin jo osannut virkata muutaman vuoden tässä vaiheessa, neulominen oli vielä oudompi taito tässä vaiheessa, 3-luokkalaisena.


Tästähän se kaikki alkoi eikä loppua näy


Kirjan välissä oli henkevä tarina ilman mitään kuvitusta historiasta ja suurista keksinnöistä...


Se siitä, kiitos kirjoille mukavasta mutta aika pitkäksi venyneestä matkasta - palaan asiaan vielä hetken reissuani sulateltuani (eikä ne kirjat toki tähän loppuneet, esittelyä odottaa taas jo muutama uusi hankinta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti