lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulujuttuja 2

Tässä toinen joululahjakäsityöpostaukseni.

Tässä on yhden joululahjan alku, Hjertegarnin Sock 4 lankaa. Ohje niihin tuli ostettua Tampereen messuilta Pirkanmaan Kotityön kojulta.


Tässä on sitten ihan ekat, mutta tuskin vikat Roosa nauha-sukkani, menivät Merjalle lahjaksi, koska hän ihastui messuilla juuri tähän sukkamalliin. Lanka ja väritys vaihtui ohjeeseen verrattuna, kuviomalli on ohjeen mukainen. Lankaa meni ohjeessa mainittua paljon vähemmän, mustaa pohjaväriä piti aloittaa vain vähän toisesta 50 g:n kerästä, valkoista kuvioväriä riitti 50 g.


Vähän oli työläs käsityö, sitä oli vaikea tehdä yhdessä TV:n katselun kanssa, en ole kovin paljon kirjoneuleita tehnyt moniin vuosiin, silti ihan siistiä jälkeä kuitenkin sain tehtyä ohuesta mustasta langastakin keinovalossa.


Toinen samojen Roosa nauha-vihkosten ohjeista poimittu lahja oli lapaset Likkapimulle. Näissä oli käytössä ja kokeilussa Tampereen messuilta ostettu Novitan uusi alpakka-villalanka. Ihan ok lankaa, mukavan pehmeää neuloa, mutta vähän karvaista. Yritin aluksi kovasti neuloa mallin valkoisella pohjalla, mutten osannut kääntää päässäni mallipiirroksen värejä toisin päin ja tein jatkuvasti virheitä joten purin ekan lapasen puolivälissä ja aloitin uudelleen - eipä kovin fiksua kuvaa anna mun taidoista!!


Tässä ovat molemmat kirjoneulesaavutukseni vielä yhteiskuvassa poseeraamassa. 


Ehkä uskallan taas tehdä joskus lisääkin näitä kirjoneuleita, monta kivaa ohjetta on vielä tekemättä kolmessa eri vuosikerran Roosanauha-vihkosessa. Sukkia ja lapasia sen verran nopeasti valmiiksi, etten ehdi tuskastua liikaa lankakerien sotkujen selvittämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti