sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Värillä on väliä 3

Nämä vakiokävelylenkillä ihan Tikkurilan uuden hienon aseman läheltä napatut kuvat ansaitsevat tulla esille, samalla voi vähän kirjoitella taas väreistä.

Lähellemme on tulossa uusia kerrostaloja kahden korttelin verran, kerrallaan koko korttelin ympäri kivasti perinteistä maalaistalon umpipihaa muistuttaen. Osa taloista on vielä ihan rakenteilla ja maalaus vasta aloitettu, osassa jo asutaan. En ole ihan varma, mikä on lopullinen väri, mutta lupaavalta näyttää tässä vaiheessa, ainakin mun silmissä.

 
Toinen talorykelmä on pääväriltään yllättävänkin tummanruskea kadun puolelta, mutta pihan puoli on maalattu sitruunankeltaiseksi! Lisäksi sisäänkäyntien syvennyksissä on kirkas tehosteväri, kussakin omansa, helpottamassa esimerkiksi lasten kotiintuloa oikeaan rappuun. Porttikongissa näkyy jopa kahta keltaisen sävyä ihan vierekkäin. Tehosteena näkyy vielä vähän vaaleansinistä.


 

Toisessa taloryhmässä, joka on enempi keskeneräinen, on ulkopintaan yhdelle sivulle on tulossa hempeän taivaansinistä, kadunpuolelle tulee samaa ruskeaa kuin naapurikorttelissa  ja sisäpihalla on myös keltaista, sellaista lähinnä appelsiininkeltaista - mikäs olisi tätä värikylläisyyttä tuijotellessa pikkuparvekkeelta, ihan kuin asuisi jossain etelässä. Tehosteena vielä jonkin verran vihreää metalliosissa ja kulkukäytävän seinässä.


 

Mieluummin näin kuin pelkkää betoninharmaata tai tasaruskeaa, iso kiitos värien suunnittelijalle!




Värien lisäksi talojen katoista on tehty jännällä tavalla viistottuja, katto on matalampi keskellä taloa ja kulmissa korkeampi, ihan kuin jossain näköharha-kuvissa. Menee perspektiivi sekaisin niitä kauempaa katsoessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti